Preasfințitul Părinte Vincențiu a slujit la Mănăstirea Slobozia

Duminică, 27 martie 2016, a doua Săptămână din Postul Mare, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

Din soborul slujitorilor au făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Protopop de Fetești, Ionuț Costinel Voicu, stareți, preoţi şi diaconi.

În această Duminică, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Dorinel Necșulescu, pe seama parohiei Malu I cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Protopopiatul Urziceni.

Robului lui Dumnezeu Mihai I, Regele României, a fost pomenit la Sfânta Liturghie pentru sănătate.

În cuvântul Său, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre pericopa evanghelică a vindecării slăbănogului din Capernaum, despre Taina iertării păcatelor pe care Mântuitorul a lăsat-o în Biserica întemeiată de El și administrată de urmașii Sfinților Apostoli, episcopii și preoții Sfintei Biserici Ortodoxe.

În cadrul Sfintei Liturghii s-a rostit ectenie de morți pentru părintele Alexandru Moțoc, care a trecut la cele veșnice.

Preasfinția Sa a binecuvântat obștea monahală și toți credincioșii prezenți.

Sfânta Liturghie arhierească a fost transmisă live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe” şi poate fi vizionată la adresa de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor [
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...